Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Stichting_oprichten_Dit_moet_je_weten_and_zo_regel_je_het_bba1b35c6a

Sep 19 , 2024 • starten

Hoe start je je eigen modemerk?

Droom je ervan om je eigen kledinglijn te beginnen of online modeartikelen zoals shirts, shorts, of sneakers te verkopen? Naast de creatieve aspecten van zo’n onderneming, komen er ook praktische zaken bij kijken, zoals het vinden van leveranciers en het beheersen van kosten.
ondernemer die BTW nummer kwijt is

Sep 17 , 2024 • financiën

Zo controleer je de financiële gezondheid van je zakenpartner

Voordat je een samenwerking aangaat met een nieuwe zakenpartner, is het slim om te weten hoe het er financieel bij dat bedrijf voorstaat. Door de jaarrekening of balans te controleren, kun je veiligere keuzes maken. Hier lees je hoe je dat doet.
Een gloeilamp die staat voor waarom automatisering de oplossing kan zijn

Sep 12 , 2024 • oriënteren

Crowdsurance: wat is het en hoe werkt het?

Heb je iets geregeld voor het geval je inkomen wegvalt door ziekte? Crowdsurance biedt een alternatief waarbij ondernemers elkaar financieel steunen wanneer het nodig is. Ontdek hier hoe crowdsurance werkt en wat de voor- en nadelen zijn.
Een disclaimer te zien in de vorm van een schild op een scherm

Sep 10 , 2024 • starten

Starten als beveiliger: dit moet je weten

Als beveiliger heb je een afwisselende en verantwoordelijke baan waarbij je zorgt voor de veiligheid van anderen, bijvoorbeeld tijdens evenementen. Wil je als zelfstandige beveiliger aan de slag? Dan zijn er een aantal zaken die je moet regelen, zoals diploma's en vergunningen. Hier lees je wat je precies nodig hebt.
Een wereldkaart op een scherm om pakketjes te verzenden

Sep 5 , 2024 • internationalisering

HS-codes en goederencodes bij internationale handel

Bij internationale handel zijn HS-codes en goederencodes essentieel. De douane gebruikt deze codes om precies te weten welke producten een land binnenkomen en verlaten. Elk product krijgt een unieke cijfercombinatie die je moet gebruiken bij import en export. Het correct gebruik van deze codes is cruciaal, omdat ze bepalen hoeveel invoerrechten je betaalt en of je speciale vergunningen of certificaten nodig hebt.Er zijn verschillende soorten codes, zoals HS-codes, GN-codes, Taric-codes en Intrastat-codes. Importeurs en exporteurs halen deze termen soms door elkaar. In dit artikel leg ik uit wat de verschillen zijn, waarom ze belangrijk zijn, wat er kan gebeuren als je de verkeerde code gebruikt, en hoe je zeker weet dat je de juiste goederencode voor je product hebt.
Een rekenmachine moet het uurtarief bereken

Sep 3 , 2024 • financiën

Levensvatbaarheid: Hoe weet je of je op de juiste koers zit?

Heb je last van financiële problemen die maar blijven aanhouden? Dan komt er een moment waarop je moet nagaan of je bedrijf nog levensvatbaar is. Maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe kom je erachter of jouw bedrijf de problemen kan doorstaan? Hieronder lees je welke factoren de financiële gezondheid van je bedrijf bepalen.
Image_blog_ceffcbc403

Aug 30 , 2024 • investeren

5 digitale tools die je tijd en geld besparen

Heb je steeds meer werk op je bord, maar lukt het niet om extra handen te vinden? Of dwingt de inflatie je om slimmer te werken? In dit artikel ontdek je vijf digitale tools die je helpen tijd en geld te besparen, zodat je je kunt richten op het laten groeien van je bedrijf.
Een man die een ketting vasthoudt, door de ketenaansprakelijkheid

Aug 26 , 2024 • oriënteren

Ketenaansprakelijkheid: Voorkom onnodige kosten

Wanneer je een werknemer inhuurt of een bedrijf inschakelt om werk voor jou te doen, loop je het risico op 'ketenaansprakelijkheid'. Dit houdt in dat jij verantwoordelijk kunt worden gesteld voor de belastingen van anderen in die werkketen. Hieronder lees je hoe je dat risico kunt verminderen met een G-rekening.
Twee jongens die in een megafoon naar elkaar roepen in verband met concurrentiebeding

Aug 23 , 2024 • personeel

Concurrentiebeding: Zorg voor duidelijke en redelijke afspraken

Een concurrentiebeding is een belangrijk middel om te voorkomen dat een werknemer na zijn vertrek bij jou gaat werken bij een concurrent of een eigen bedrijf start in dezelfde sector. Het is cruciaal dat de voorwaarden van dit beding redelijk en helder zijn. Maar wat betekent 'redelijk' precies, en wat kun je doen als je ex-werknemer zich niet aan de afspraken houdt?
geen_toegang_4e3876b8e8

Jul 25 , 2024 • risk & compliance

Zero-emissiezones: kom je straks de stad nog in met je bestelbus?

Vanaf 2025 mogen gemeenten zero-emissiezones invoeren. Dit zijn gebieden waar alleen uitstootvrije bestel- en vrachtauto’s mogen komen. Als je vaak spullen in de binnenstad levert, moet je zorgen dat je ook na 2025 de stad nog in mag. Hier lees je hoe je je kunt voorbereiden.
DGA_vs_management_6c96bfefcb

Jul 18 , 2024 • starten

Arbeidsovereenkomst of een Managementovereenkomst. Waar kies jij voor als DGA?

Ondernemen is keuzes maken. Als beginnende ondernemer sta je dan ook best voor wat keuzes. Een van die lastige keuzes heeft alles te maken met arbeidscontracten. Omdat je als directeur-grootaandeelhouder ook in dienst bent van je onderneming, moet daarvoor een arbeidsovereenkomst worden opgesteld. Maar, hoe pak je dat precies aan? En wat is een managementovereenkomst precies? En nog belangrijker, wat kies ik als beginnende ondernemer? Dat en meer lees je hieronder.
Wests_1_0c158f6b8e

Jul 16 , 2024 • jaarafsluiting

Wetswijzigingen 2024: Q3 en Q4

Als ondernemer heb je vanaf 1 juli 2024 te maken met nieuwe wetten, wetswijzigingen en regels. Denk aan het stijgen van het minimumloon, nieuwe verplichte rijbewijzen voor elektrische bedrijfswagens en strengere eisen voor kinderopvang. Lees verder om te ontdekken wat er precies verandert en hoe je je kunt voorbereiden.
consumentenrecht_9af46e0a96

Jul 16 , 2024 • risk & compliance

Consumentenrecht voor ondernemers: wat je moet weten

Stel je voor: je hebt net een grote investering gedaan in je bedrijf, en dan loopt een contract met een leverancier mis. Je denkt als ondernemer minder beschermd te zijn dan een consument, maar dat is niet altijd het geval. In sommige situaties kunnen kleine bedrijven namelijk een beroep doen op het consumentenrecht. Dit fenomeen heet reflexwerking. Hier lees je hoe dit werkt en wanneer je er gebruik van kunt maken.
Diverse pijlen rondom de ondernemer wijzend naar hoe je alle doelgroepen moet bereiken

Mei 24 , 2024 • oriënteren

Met deze tips bereik je jouw doelgroep!

Stel je voor dat je een onderneming start gespecialiseerd in stijlvolle trouwaccessoires en trouwjurken. Je doel is om het toonaangevende trouwmerk van Nederland te worden. Er is alleen een probleem, want alleen tieners weten jouw onderneming te vinden. En laat dat nou net de doelgroep zijn die vaak nog niets met trouwjurken en trouwaccessoires te maken heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat de juiste doelgroep jou ook weet te vinden? In deze blog zetten we de beste tips op een rijtje om de juiste doelgroep te bereiken!
Een vergrootglas kijkend op papieren voor het vinden van de beste sollicitant

Mei 21 , 2024 • personeel

Op deze manier vind jij de beste sollicitant!

Als werkgever kan het aannemen van personeel ontzettend lastig zijn. Als werkgever wil je, ondanks het tekort aan werknemers, sollicitanten aannemen die daadwerkelijk geschikt zijn voor de baan. Anders verlies je tijd en geld aan een ongeschikt persoon. Maar hoe doe je dat als werkgever? In deze blog geven wij wat tips die je als werkgever kan meenemen bij het zoeken en kiezen van de ideale sollicitant.